Haber

ABD, Yolsuzluğa Karşı Duruşuyla Bilinen Ekvador Başkan Adayı’nın Öldürülmesini Kınadı

YENİ ABD, Ekvador’da 20 Ağustos’ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “yolsuzluğa karşı duruşu” ile tanınan lider adayı Fernando Villavicencio’nun öldürülmesini kınadı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Villavicencio’nun ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, “ABD, Ekvador demokrasisine yönelik bu küstah şiddeti ve saldırıyı kınıyor.” sözünü kullandı.

Kampanya ekibi, Villavicencio’nun başkent Kito’da katıldığı bir etkinlik sonrası dün otomobiline binerken başından 3 el ateş edilerek öldürüldüğünü duyurdu.

Ekvador Başsavcılığı, saldırıyı gerçekleştiren zanlının güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Eyalet Lideri Guillermo Lasso, cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki haftadan kısa bir süre kala işlenen cinayetin arkasında “organize suç” olduğu mesajını vererek Villavicencio’nun öldürüldüğünü doğruladı.

Villavicencio, Ekvador’da faaliyet gösteren uluslararası organize suç gruplarından biri olan Meksika’nın “Sinaloa Karteli” başkanları da dahil olmak üzere çok sayıda ölüm tehdidi aldığını söyledi.

erenler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu