Haber

Afet Bölgelerinde Kızılay Yardım Faaliyetleri

Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde depremzedeler için farklı çalışmalarını sürdürüyor. Sarsıntılı bölgede 2 bine yakın profesyonel ve 4 bini aşkın gönüllüyle hizmet veren Kızılay, öncelikle Türkiye Afet Müdahale Planı’nın kendisine biçtiği beslenme misyonunu yerine getiriyor.

Bölgede yaşanan afetin 19. gününde Kızılay koordinasyonunda Afet Beslenme Kümelenmesinde yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte;

5 çorba mutfağı

86 adet ikram aracı,

373 portatif mutfak,

40 portatif fırın,

22 sahra mutfağı,

misyon ile.

Yaklaşık 63 milyon beslenme desteği

Kızılay, afet bölgesindeki aşevleri ve seyyar gıda kamyonlarından 70.543.803 kişiye günde 3 öğün gıda takviyesi yaptı. Depremden etkilenen tüm illere portatif mutfak ve yemek araçları gönderen Kızılay, deprem bölgesinde hayat normale dönene kadar çalışmalarına devam edecek.

En ücra köylere yardım ulaştırıyoruz

Binlerce çalışanı ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 1000’e yakın noktada hizmet veren Kızılay, depremin 19’uncu günü itibarıyla kendisine bildirilen ve deprem nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen tüm bölgelere yardım malzemesi ulaştırdı. enkaz. Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, yemek kutusu, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, katı gıda ve giyim yardımlarını ulaştırıyor.

Kızılay’ın sosyal marketleri afet bölgesinde hizmet veriyor

Kızılay, birçok yardımın yanı sıra deprem bölgesindeki afetzedelerin gıda ve hijyen malzemeleri gibi günlük ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal market seferberliği başlattı. Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep/İslahiye’de 5 sosyal market faaliyet gösterirken, afetzedeler ihtiyaç duydukları eserleri bu marketlerden ücretsiz olarak alabiliyor.

6 adet portatif sağlık aracı hizmet veriyor

Kızılay grupları, taşınabilir sağlık araçlarıyla hastaneye ulaşamayan afetzedelere de yardım sağlıyor. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 ilde hizmet veren 6 adet taşınabilir sağlık aracı, sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmeti veriyor. İki doktor, bir hemşire ve bir psikoloğun bulunduğu, muayene, kan tahlili, röntgen, EKG ve solunum fonksiyon testleri yapabilen taşınabilir sağlık araçları, özellikle kırsal kesimde merkezlere ulaşamayan hastalara ulaşarak ameliyatlarını gerçekleştiriyor. muayeneler.

Psikososyal Destek

Kızılay; Afetten en çok etkilenen 10 ilde açtığı psikososyal destek çadırı ve Kahramanmaraş, Adıyaman ve Antalya’da 3 gezici çocuk dostu alan ile çalışmalarına devam ediyor. Kızılay, kurduğu portatif çocuk dostu alanlarda çocuklarla oyun terapisi gerçekleştirirken, ruhsal travmalara karşı da çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar 30.500 kişiye psikososyal destek verilmiştir.

Kızılay’ın 2300 çalışanı depremden doğrudan etkilendi.

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan Kızılay çalışanı da felaketi bizzat yaşadı. 10 ilde görev yapan 2 bin 300 Kızılay “afetzede” olurken, çoğu enkaz altından çıkanların yardımına koştu. Kızılay depremzedeler deprem bölgesinde hizmet vermeye devam ediyor.

9 Kızılay ve 9 Kızılay gönüllüsü hayatını kaybetti

– 1 Kızılay göçük altında, – 1 Kızılay eksik – 3 Kızılay’dan haber alınamıyor

Deprem Bölgesinde En Yakın Kızılay Hizmet Noktası Nerede” Uygulaması

Kızılay, afetzedelerin hizmetlere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için “Deprem Bölgesinde En Yakın Servis Noktası Nerede” uygulamasını hayata geçirdi. Kızılay’ın “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” başlığıyla devreye aldığı 05521683086 numaralı Whatsapp sınır hattına konumlarını ileten mağdurlar, anında “Kızılay ve beslenme hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşlar ile çadırkentlerin yerleri” mağdurlarına duyurulmuştur. Hat, mağdurlardan gelen konum bilgisine en kısa sürede cevap verecek ve “Kızılay ve diğer hizmet noktalarına” ait 3 konum bilgisini gönderecektir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

selcukluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu