Haber

ÂLÂ Partililerden Kılıçdaroğlu’na sert açıklamalar

28 Mayıs öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın protokol açıklaması DÜZGÜN Partililerin tepkisini çekti.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine üç bakanlık sözü verdiğini ve MİT Başkanlığı konusunda güvence verdiğini söyleyen Özdağ; CHP lideri seçimleri kazanırsa İçişleri Bakanı olacağını söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ’ın açıklamalarını yalanlayarak, anlaşmada bakanlık görüşülmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ise Özdağ’ı doğrulayarak, “Öztrak da bilmiyordu. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin şerefine teslim edilen bir protokol. Benim bu protokolden bahsetmem doğru değil.”

CHP liderinin protokolü onaylaması üzerine YETERLİ Parti üyeleri Turhan Çömez, Bilge Yılmaz ve Lütfü Türkkan sert tepki gösterdi.

“BİZ ONA OY GETİRİRKEN O PAZARLIK YAPIYORDU”

Sosyal medyada paylaşım yapan Çömez, “Biz sahada kendisine oy isterken, Ankara’nın karanlık koridorlarında müzakere ve protokoller yaptığı ortaya çıktı. Dostları bilmez, ittifak ortakları bilmez. Acımasızca boşa giden bir güven geri kazanılır mı Sayın Kılıçdaroğlu?”terimleri kullandı.

“Engel olamadığım için özür dilerim”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Lideri Bilge Yılmaz, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden canı gönülden özür diliyorum. Ve bu özürü sadece seçimi kaybettiğimiz için değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeterince mücadele edemediğim için diliyorum” dedi.

“SORUMLU DESTEKÇİLER SORUMLUDUR”

Kılıçdaroğlu’na tepki gösterenlerin ortasında YETER Parti Milletvekili Lütfü Türkkan var. Türkkan şu ifadeleri kullandı:

Altı Masa’ya bir adayı empoze etmeye davet edilenler, benzer pazarlıklarla haksız kazanç elde ettiler.

Şimdi kendileriyle aynı yolu izleyenlere tepki gösteriyorlar. İnsan inadı ile işleri bu noktaya getirenler, kırmızı bereler ve külahlar diyerek konuyu koyun pazarlığına çevirenler, pervasızca destek verenler; Tarih önünde suçlular, sorumlular.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu