Yaşam

Aşure günü oruç tutmak caiz midir? Aşure günü oruç tutmak caiz midir? Bugün oruç var mı?

Aşure günü oruç tutmak caiz midir? Aşure günü ne zaman başlayacak? Muharrem ayında oruç tutmak caiz midir? merak ediliyor. Aşure/Aşure, Arapça’da on anlamına gelen “ahara” kelimesinden türemiştir. Sözcüğün Sami dillerinin ortasında yaygın bir sözcük olduğu sanılmaktadır. Soru ortasında Aşure günü oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman başlayacak? Muharrem ayında oruç tutmak caiz midir? sorular dahil. İşte tüm detaylar…

AŞURE GÜNÜ ORUÇ TUTULABİLİR Mİ?

İlgili Makaleler

Aşure Günü bu yıl 8 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak. Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birliğin ve sevginin sözü olmuş, bolluğun ve merhametin simgesi olmuştur. Aşure Muharrem ayında gerçekleşir ve aynı zamanda Hz. Peygamberimiz (sav)’in torunu Hz. Hüseyin ve birçok Ehl-i Beyt mensubu siyasi emelleri uğruna Kerbela’da şehit edildi. Muharrem ayında oruç tutulması tavsiye edilir. Bu ayın başında, sonunda veya ortasında, yani 13, 14, 15. günlerde veya 9, 10 veya 10 ve 11. günlerde oruç tutulabilir. Ramazan orucunun farz kılınmasının ardından Hz. Dileyen oruç tutabilir, dileyen tutamayabilir (Buhari, Savm, 69; Müslim, Siyam, 113-126).

BUGÜN AŞURE GÜNÜ Mİ?

Muharrem ayının 10. günü yani Aşure günü 28 Temmuz 2023 Cuma gününe denk geliyor. Buna göre bugün Aşure günü. 28 Temmuz 2023 Cuma günü aynı zamanda Hicri yılın ilk günü olma özelliğini de taşımaktadır.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BİTİR?

Aşure Muharrem ayının 10. günü başlar. Aşure dağıtımı Muharrem ayının 10. gününden sonra 16 Ağustos Perşembe gününe kadar devam ediyor.

haberkagithane.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu