Ekonomi

Carvana Hisseleri Rekor Şirket Performansının Ardından %30’dan Fazla Arttı

Carvana Co. (CVNA) Çarşamba günü yaptığı açıklamada ilk çeyrek kârının finansal analistlerin tahminlerini aştığını duyurdu ve bunun sonucunda şirketin hisse fiyatı piyasanın kapanışını takip eden işlem döneminde %33’ün üzerinde artış gösterdi.

İkinci el araçlar konusunda uzmanlaşmış perakendeci, çeyrek için hisse başına 0,23 dolar kâr açıkladı ve bu rakam, analistlerin hisse başına 0,67 dolar zarar tahmininden oldukça yüksekti. Firma ayrıca 2,68 milyar dolar olarak tahmin edilen gelirlerine kıyasla 3,06 milyar dolar gelir elde ederek gelir tahminlerini de aştı.

Şirket, %7,7’lik rekor bir düzeltilmiş FAVÖK marjı elde ettiğini ve “ilk çeyrekte Amerika’daki diğer tüm halka açık otomobil bayilerinin marjını aştığını” açıkladı.

Geleceğe bakıldığında Carvana, güçlü ilk çeyrek performansı ve ikinci çeyrek için olumlu bir tahmine dayanarak 2024 mali yılında satılan perakende birimlerinin sayısını artırma ve düzeltilmiş FAVÖK’ünü iyileştirme yeteneği konusunda iyimser.

Şirket ayrıca 2024 yılının tamamı için güncelleme sunmayı bırakacağını ve bunun yerine gelecek iletişimlerinde üç aylık sonuçları paylaşmaya odaklanacağını belirtti.

Carvana’nın kurucusu ve CEO’su Ernie Garcia, “İlk çeyrekte şirketimizin tarihindeki en olağanüstü finansal performansı elde ettik ve bu da Carvana tarafından kullanılan çevrimiçi satış modelinin olağanüstü karlılığa yol açabileceğine ve müşterilere benzersiz hizmet sunabileceğine dair uzun süredir devam eden inancımızı doğruluyor” dedi.

“Bu etkileyici sonuçlar, önümüzde duran temel marj iyileştirme fırsatları ve mevcut hacmimizin kat kat fazlasını destekleyebilecek ulusal bir altyapı göz önüne alındığında, lider ve en kârlı otomobil perakendecisi olma ve milyonlarca araç satın alma ve satma potansiyelimizden hiç bu kadar emin olmamıştık.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu