Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’na video mesaj gönderdi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Genel Kurulu Gençlik Forumu’na video bildiri gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı İslam ülkelerinin ortak tepki ve hareket etmesini sağlamak amacıyla diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin’deki işgal politikaları ve katliamlar sona erdiğinde bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin Devleti kurulacaktır. 1967 sınırlarına göre başkenti Kudüs olmak üzere kurulmuştur.” O zamana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Konseyi, 56 üye ülke temsilcisinin katılımıyla İstanbul’da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli’de bir otelde yapılan genel kurula da video mesaj gönderdi. Mesajında ​​forum üyelerini selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetleri için teşekkür etti ve Müslüman gençlerin birlikte hareket etmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

GENÇLİK FORUMU DAHA UNUTULMAZ HALE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’nun değerli üyeleri, değerli genç kardeşlerim, değerli misafirler, sizleri şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulunun başarılı olmasını diliyorum.” Genel Kurul’un siz gençlerimizle birlikte tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Forum vesilesiyle İslam dünyasının dört bir yanından ülkemizi onurlandıran misafirlerimizi ağırlıyorum. Forum, liderimiz ve grubunun çabaları sayesinde giderek daha ünlü hale geliyor. Bugün Asya’dan Afrika’ya, Amerika’dan Arap Yarımadası’na kadar geniş bir coğrafyada Müslüman gençlere yönelik İslami Gençlik Forumu’nun faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. “Onların ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda özgüven kazanmaları ve güçlenmeleri için çok çeşitli faaliyetler yürüten forumumuzu tebrik ediyorum” dedi.

SİVİL ALTYAPI İLE İLGİLİ HER ŞEY, NAZİLER GİBİ İSRAİL’İN BASKINLARININ AMACIYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Ekim’den bu yana Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan katliamlarda sizlerin birlikte hareket etmesinin ne kadar hayati olduğunu Müslüman gençler olarak bir kez daha müşahede ettik. Tüm dünyanın gözü önünde İşgalci İsrail güçleri bunların çoğunu yok etmiştir. 28 bin Filistinli kardeşimiz çocuk ve kadınları hunharca şehit etmiştir. İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan bombardımanları sonucu 67 binden fazla Filistinli de yaralanmıştır. İbadethaneler, okullar, hastaneler ve hastaneler Sivil altyapı ile ilgili her şey İsrail’in Nazilerinkine benzeyen saldırılarının hedefi idi. Bu “Türkiye olarak, saldırılar karşısında Filistinli kardeşlerimizle tam dayanışmaya sahipiz. İnsani yardım malzemelerinin ulaştırılmasından, kanser hastalarının ülkemize getirilerek tedavilerinin sağlanmasına kadar birçok adım attık. İsrail’in insanlık ve savaş alanındaki hatalarının uluslararası alanda göz ardı edilmemesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

DİPLOMATİK TEMASLARIMIZI DEVAM EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’deki İsrail zulmüne karşı İslam ülkelerinin ortak tepki vermesini ve ortak hareket etmesini sağlamak amacıyla diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin’deki işgal politikaları ve katliamlar sona erinceye kadar bağımsız, hakim ve toprak bütünlüğüne sahip, Kudüs’le bütünleşmiş bir Filistin Devleti, sermaye 1967’nin sonlarında kuruldu.” Mücadelemize devam edeceğiz. İslam İşbirliği Gençlik Forumu’nun Filistin davasında her zaman sergilediği keskin ve aktif duruşu takdir ettiğimizi belirtmek isterim. Tanrı seni korusun. Ülkelerinize döndüğünüzde başta genç kardeşlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. 5. İslam İşbirliği Gençlik Forumu. “Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyor, sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sağlıcakla kalın” dedi.

afsin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu