Sağlık

Diş temizliğinin zararı var mı?

İSTANBUL (İGFA) – Periodontoloji Uzmanı Dr., ağız bakımına dikkat etmediği için diş taşı oluşumu yaşayan ve diş taşı temizliği yaptırmış kişilerin, temizlik sırasında diş yüzeyleri hafif çizilebileceği için yeniden diş taşı oluşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu vurguluyor. Öğretim Üyesi Kübra Güler, “Temizlik yapılmadığı takdirde tartar daha da birikerek diş eti çekilmesine ve kemik kaybına neden olur, ardından dişler sallanıp çekilmeye başlar” dedi. söz konusu.

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş taşı oluşumu ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Öğr. Üyesi Kübra Güler, tükürükte çeşitli minerallerin bulunduğunu ve bu minerallerin değerli olduğunu belirterek, “Diş yüzeyleri temiz değilse bu mineraller bu birikintilere yapışır ve zamanla birikimle sertleşerek gerçek bir görünüm kazanır. taşa benzer bir yapı.” söz konusu.

Dr. ayrıca diş yüzeyleri tamamen temizlendiğinde tartar oluşumunun azaldığını veya hiç oluşmadığını kaydetti. Öğretim Üyesi Kübra Güler, “Ancak ağız bakımına dikkat etmedikleri ve diş taşı temizliği yaptırdığı için diş taşı oluşumu yaşayan bireylerde diş taşı temizliği sırasında diş yüzeyleri hafif çizilebileceği için tekrar diş taşı oluşma ihtimali daha yüksektir. “Temizlenmediği takdirde tartar daha da birikerek diş eti çekilmesine ve kemik kaybına neden olur ve ardından destek eksikliği nedeniyle diş sallanır ve çekilir.” dedi.

DİŞ TAŞI NASIL TEMİZLENİR?

Diş taşı temizliğinin, kavitron adı verilen elektronik cihazla ya da kretuar adı verilen metal el aletleriyle yapılabileceğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Titreşim yaparak diş yüzeyinden tartarı uzaklaştıran Cavitron, hızlı temizlik sağlıyor ancak dişlerde hassasiyete neden olabiliyor. hassas dişleri olan kişiler. Ayrıca el aletiyle temizlemeye göre diş yüzeyini daha fazla çizer. Kretuar ile temizlik daha uzun sürse de hassasiyet yaratmaz ve diş yüzeylerini daha az çizer. “Diş yüzeylerinde oluşan tartarın miktarına göre diş taşını hangi yöntemle temizleyeceğine hekim karar verir.” söz konusu.

Diş taşı temizliğinin diş yüzeylerinde çiziklere ve renk değişikliklerine neden olduğunu belirten Dr., ağız bakımı etkili bir şekilde yapılmazsa diş taşı birikimini artırdığını kaydetti. Öğretim Üyesi Kübra Güler, “Diş etlerine zarar vermez. Temizlenmemesi daha zararlı olduğundan diş yüzeyindeki çizikler göz ardı edilir ve cilalama yapılarak bu çizikler en aza indirilmeye çalışılır.” söz konusu.

haber-derince.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu