Fatma Girik için anma töreni düzenlendi
Şişli Belediyesi, Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik için ölümünün 2’nci yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Fatma Girik gibi sosyalist belediyeciliği vurgulayan, kaprisleri olmayan, insana eşit değer veren bir belediye başkanımız Şişli’den vefat etti. Sosyalist belediyecilik açısından geride bıraktığı çok önemli eserler var. Biz istiyoruz. O bayrağı kaldığı yerden biraz daha yükseğe kaldırmaktır.” Bunu taşımaya çalışıyoruz dedi.
Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik için Şişli Belediyesi tarafından ölümünün 2’nci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen anma programı, Şişli’deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Törene Girik’in çok sayıda arkadaşı, meslektaşı ve seveni katıldı. Kariyeri boyunca 200’ün üzerinde filmde rol alan Fatma Girik’i anma töreni, 20’ye yakın sinemadan kesitlerin oluşturduğu kolajın izlenmesiyle başladı, Yeşilçam dönemi anılarının anlatılmasıyla devam etti. Fatma Girik’in asistanı Cemile Tan, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.
Biz o bayrağı kaldığı yerden biraz daha yükseğe taşımaya çalışıyoruz” dedi.
Törene ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Fatma Girik, Şişli’ye birçok açıdan çok şey katan bir arkadaşımız. Aynı zamanda sinema alanında da değerli bir oyuncuydu. Fatma Girik olamaz” dedi. Ben de Fatma Hanım dahil, “Sosyal belediyeciliğe bu kadar önem veren, kaprisleri olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanımız Şişli’den vefat etti. Sosyal belediyecilik açısından geride bıraktığı çok önemli eserler var. Bizi ilgilendiren de bu. Biz o bayrağı kaldığı yerden biraz daha yükseğe taşımaya çalışıyoruz.” dedi.
“Onunla geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum.”
Fatma Girik’in yeğeni ve evlatlık kızı Fatma Ahu Turanlı, “Anneyi kaybetmek tüm özlemlerin en ağırı. Söyleyebileceğim tek şey, bu hayatta onunla geçirdiğim her anı, her dakikayı çok özledim. İyi ki varım” dedi. Fatma Girik’in büyütüp büyüttüğü bir çocuktu. “Bana kattıkları için ona her zaman sonsuz şükran borçluyum. Yokluğuna alışamıyorum, onu çok özlüyorum” dedi.
‘Bu Çağın Kadını’ filminin yönetmeni Ümit Efekan, çocukluğundan beri tanıdığını belirttiği Fatma Girik’ten bahsederken, “Bana film çek. Öyle bir film olsun ki ne olur ki” dedi. Yapacağım, toplumda bir yeri olacak. Sosyal filmlerde de bu konuda ismim olsun. O sosyal filmlerde, “Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusudur. Burada gördüğünüz filmler büyük bir sanatçı hakkındadır. Bir gün ona senin için bir hikaye bulduğumu söyledim. ‘Nedir bu?’ dedi. Bu Çağın Kadını. Bana sarıldı ve tek bir şey söyledi. Filmin adı bile yeterliydi” dedi.
Anma töreninde kişisel nedenlerden dolayı programda yer almayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi kişilerin gönderdiği görüntüler de izlendi.
Konuşmaların ardından Fatma Girik’in başrollerini Tarık Akan’la paylaştığı Memduh Ün’ün yönettiği Kaçak filmi gösterildi. – İSTANBUL
haber-akoren.com.tr