Haber

Gardiyanın yazdığı kitap tiyatro sahnesine taşınıyor

Kayseri’nin Develi ilçesinde bekçi olarak görev yapan ve boş zamanlarında ilçe efsanelerini anlatan kitaplar yazan Yaşar Adanur, kitabını tiyatro sahnesine çıkarmaya hazırlanıyor.

26 yıldır Develi B tipi cezaevinde infaz savunma subayı olarak çalışan 48 yaşındaki Yaşar Adanur, boş zamanlarında yazdığı kitapları sahneye taşımaya karar verdi. Gönülden Öpüşen Hanımlar, Ağ Gelin ve Kefenli Gelin gibi eserlerin yazarı olan Bekçi Adanur; Meslektaşlarıyla birlikte aldıkları kararla, Kayseri efsanesi Ağ Gelin kitabının tiyatro oyununu hazırladıklarını belirtti. Adanur; “Kefenli gelinlik kitabımla birlikte 5. kitabımı da yayımladım. Allah nasip ederse Gardiyan ile Ağ Gelin adlı oyunu meslektaşlarım ve çocuklarla birlikte en kısa zamanda sahnelemeyi planlıyoruz” dedi.

Kitabını tiyatro oyununa dönüştüreceklerini belirten Adanur, “Sosyal medyada sayfalarım olduğu için oradan yorumlar alıyorum. Kadınların hayatlarıyla ilgili hikayeler yorum olarak gelmeye başladı. Bundan ilham alarak Hanımlar Öptü kitabını yazdım. Gönüllerinden, ardından Ağ Gelin ve son olarak Kefenli Gelin. Ağ Gelin.” Buranın efsanesi olduğu için filmini yapmayı düşündük ama filmini çekemezsek en azından tiyatrosunu gösterelim dedik. Bu fikri arkadaşlarımızla birlikte ortaya çıkardık. Teşekkür ederiz, arkadaşlarımız yardımcı olalım dediler. Şu anda oyunu hazırlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda oyunumuzu Develi Kültür Merkezi’nde sergileyeceğiz. Develi Kaymakamımız Yusuf Turan “Develi Cumhuriyet Başsavcısı İlteriş Altıntaş’a ve Cezaevi Savcımız Ahmet Erhoş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu