Dünya

Halı ve Döşeme Fuarı Aralık ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor

5-8 Aralık tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan CFE 2023-Carpet & Flooring Expo Fuarı, Tüyap Fuar Kümesi, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) işbirliği ile tanıtıldı.

Dünya halı ihracatının yaklaşık yüzde 17’sini gerçekleştiren Türk halı sektörü, 5 Aralık ortasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CFE 2023 – Carpet & Flooring Expo Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. -8. Fuar, Tüyap Fuar Kümesi, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) iş birliğinde düzenlenecek. Fuar, halıda bir dünya markası olan Türkiye’yi daha yukarılara taşımayı hedefliyor. Ayrıca halının üretim merkezi olan Türkiye, halı ticaretinin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Fuarın, halı ve zemin kaplama sektöründe Türkiye’nin ticari amaçlarına değerli katkılar sağlaması hedefleniyor. Fuarda el yapımı halı ve kilimler, makine halıları, kilim ve kilimler, seccadeler, dokuma yer döşemeleri, duvardan duvara, esnek yer kaplamaları, temizlik ve uygulama teknolojileri sergilenecek.

Tüyap Fuarcılık İmal A.Ş. Fuarın basın toplantısına. Genel Müdür İlhan Ersözlü, GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler’in yanı sıra sektör temsilcilerinin katıldığı; Halı ve Döşeme Fuarı’nın gelecek hedeflerini basın mensuplarına aktardı.

Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika ve İskandinavya’dan yüksek sayıda ziyaretçi beklenirken, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, İsrail, Japonya, Fransa, Avustralya , Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Arjantin, Venezuela, Nijerya ve Kenya yine fuarın ziyaretçi ülkeleri arasında yer alıyor.

“Sektörel yenilikler bu fuarda olacak”

İstanbul’da düzenlenecek CFE 2023 Fuarı ile Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden biri olan halı sektörünü tüm dünyaya tanıtacaklarını belirten Tüyap Fairs İmal A.Ş. Genel Müdür İlhan Ersözlü, “CFE 2023 Fuarı, sektörel yeniliklerin sergilenmesinde önemli rol oynayacak. Yeni iş bağlarının kurulduğu, yeni başlangıçların yapıldığı en sorunsuz platform olan fuarımız, bölüm oyuncularına ideal bir ortam sunuyor. eserlere olan ilgiyi artırmak ve ziyaretçilerin tercihlerinde daha güçlü bir etki yaratmak için fırsat.100 bin metrekarelik bir alanda 8 salonda gerçekleşecek olan fuarımıza Türkiye ve İran’dan yaklaşık 350 katılımcı bekliyoruz. , Pakistan, Hindistan, Belçika, Almanya ve Afganistan’ı CFE 2023’e.Ülkemizi halıda dünya markası yapan segmentin temsilcileriyle gurur duyamayız.Sağladığımız temeller ile branşın başarısını daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Halı ve Döşeme Fuarı’nın ana hedefi sektörün en büyük fuarı olmak ve bu kapsamda var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Fuar, halı ihracatının artmasına katkı sağlayacak”

GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, dünya makine halısı üretiminin yüzde 72’sini Türkiye’nin ürettiğini belirterek, “Türkiye’nin 2. yüzyılı ile birlikte sadece halı üretimiyle değil, ülkemize, milletimize ve devletimize sektörel katkımızı artırıyoruz. ve ihracatın yanı sıra fuar organizasyonu ile de turizmin gelişmesi için yeni bir ilke imza atarak dünya halı üretiminin merkezi olan Türkiye’yi aynı zamanda sektörel bir fuar merkezi haline getirmek için de çalışmaktayız. dünya halılarında üretimi ve tasarımlarıyla gündem belirleyen, fuarlar başta olmak üzere uluslararası pazarlarda da belirleyici olacaktır.Ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan bu fuar değerli bir halı ve yer kaplaması olma hedefiyle gerçekleştirilecektir. fuar, halı ihracatımızın artmasına katkı sağlayacak ve ülkemize değerli döviz girdisi de sağlayacaktır.

“Türkiye halı sektörünün buluşma merkezi olacak”

Türkiye’nin halı işinde dünyadaki sayılı ülkelerden biri olduğuna işaret eden İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, “Fuar sayesinde ülkemiz aynı zamanda halı bölümünün buluşma merkezi olacak. Türkiye ve dünyadaki üreticiler artık ürünlerini ülkemizde sergileyecekler.Bu anlamda ülkemiz trendlerin bir parçası olacak.Tarihsel açıdan bakıldığında İstanbul’un dünyanın merkezi olduğu görülüyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde uzun süre halı ticareti yapılmıştır” dedi.

Ahmet Hayri Diler, dünyada Türk halılarına ilginin çok yüksek olduğuna işaret ederek, “Makine halısında dünyada birinci sıradayız. Türk el halıları, eşsiz el işçiliği ve kalitesiyle biliniyor. Özellikle Türkiye’de rağbet görüyor. Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Asya pazarlarında Türk Halıları, farklı desen ve renk seçenekleri ile dünya çapında birçok müşteri tarafından tercih edilen bir üründür.- İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu