İş

Kazanç görüşmesi: T-Mobile güçlü bir ilk çeyrek raporu açıkladı, 2024 beklentilerini yükseltti

T-Mobile (NASDAQ: TMUS) 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını, ilk çeyrek kazanç çağrısında beklentilerini yükselttiğini ve pazar payı büyümesini sürdürdüğünü bildirdi. Telekom devi, tutarlı faturalı telefon net eklemelerinin ve müşteri sadakatinin yanı sıra ev geniş bant pazarındaki hızlı genişlemesinin altını çizdi. T-Mobile’ın geniş bant erişimini genişletme stratejisiyle uyumlu olarak, Lumos’u satın almak için EQT ile bir ortak girişim duyuruldu.

Finansal olarak T-Mobile, önde gelen hizmet geliri büyümesi, çekirdek düzeltilmiş FAVÖK büyümesi ve sektördeki en yüksek serbest nakit akışı marjları ile kârlı bir büyüme sergiledi. Şirket, faturalı net müşteri kazanımı, ARPA büyümesi ve nakit akışları konusunda iyimser bir görünümle 2024 yılı boyunca büyüme yörüngesini sürdürmeyi bekliyor.

Önemli Çıkarımlar

  • T-Mobile’ın faturalı telefon net satışları, sektördeki çift haneli düşüşe rağmen bir önceki yıla göre istikrarlı bir seyir izledi.
  • Şirketin faturalı telefon kayıp oranı, şimdiye kadarki en iyi 1. çeyrek performansına ulaştı ve bu da yüksek müşteri sadakatine işaret ediyor.
  • T-Mobile’ın ev genişbant işi ilk çeyrekte 405.000 net müşteri kazanarak iki yıl üst üste en hızlı büyüyen genişbant sağlayıcısı oldu.
  • Lumos’u satın almak için EQT ile ortak bir girişimde bulunan T-Mobile, geniş bant hizmetlerini 2028 yılına kadar 3,5 milyon eve genişletmek için önemli yatırımlar yapacak.
  • T-Mobile’ın ilk çeyrek finansalları, pazar lideri hizmet geliri büyümesini, çekirdek düzeltilmiş FAVÖK büyümesini ve sektördeki en yüksek serbest nakit akışı marjlarını ortaya koyuyor.
  • Şirket, faturalı net müşteri kazanımı, ARPA, çekirdek düzeltilmiş FAVÖK ve düzeltilmiş serbest nakit akışında büyüme bekleyerek 2024 görünümünü yükseltti.

Şirket Görünümü

  • T-Mobile, 2024 yılında toplam faturalı net müşteri kazanımının 5,2 milyon ile 5,6 milyon arasında olmasını öngörmektedir.
  • Faturalı ARPA’nın %3’e kadar büyümesi öngörülüyor.
  • Çekirdek düzeltilmiş FAVÖK’ün 31,4 milyar dolar ile 31,9 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.
  • Düzeltilmiş serbest nakit akışının 16,4 milyar dolar ile 16,9 milyar dolar arasında olması bekleniyor.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Şirket, artan maliyetlere ve sektördeki değişimlere karşı dikkatli davranarak değer liderliği yaklaşımında olası değişikliklere işaret ediyor.
  • T-Mobile, EBB programının sona ermesinin, faturalı işletme katılımı olmaksızın rehberliklerine yansımasını bekliyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • T-Mobile, müşterilerini elinde tutma ve 5G tekliflerinden yararlanma konusunda kendine güveniyor.
  • Şirket, sermaye açısından verimli bir genişleme stratejisi ile sabit kablosuz ve fiberde büyüme fırsatları görüyor.
  • T-Mobile, kablosuz pazarda rekabet avantajını korumak için değerli markalar sunmayı amaçlıyor.

Kaçırılanlar

  • Görüşme sırasında T-Mobile’ın fiber stratejilerinin sermayeleştirilmesine ilişkin özel bir ayrıntı verilmedi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • T-Mobile, yaklaşan 800 MHz spektrum ihalesine yönelik muhafazakar yaklaşımlarını ele aldı.
  • Şirketin iş pazarı stratejisinin ARPU’yu bu yıl yaklaşık %0,5 oranında hafifçe artırması bekleniyor.
  • T-Mobile, ücretsiz hatları bir promosyon stratejisi olarak kullanmadıklarını açıkladı.

Kazanç çağrısı boyunca T-Mobile, eve kadar fiber ve FWA dahil olmak üzere geniş bant hizmetlerini genişletme taahhüdünü vurguladı ve operasyonun ilk yılında %20’nin üzerinde bir fiber penetrasyon oranı bekliyor. Şirketin Whole Home ve Away FWA ürünleri ev genişbant tekliflerini geliştirmeyi amaçlıyor ve T-Mobile 2025 yılına kadar 7-8 milyon ev genişbant müşterisine ulaşma yolunda ilerliyor. Genişbant stratejisine ilişkin uzun vadeli görüşünü sonbaharda detaylandıracak olan T-Mobile, başarılı mobil işine odaklanırken sabırlı ve fırsatçı yaklaşımını sürdürmeyi planlıyor.

InvestingPro Insights

T-Mobile (NASDAQ: TMUS), ilk çeyrek kazanç raporuna da yansıdığı üzere, 2024’e gerçekten de güçlü bir başlangıç yaptı. Şirketin finansal sağlığı ve pazardaki konumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için InvestingPro’nun bazı gerçek zamanlı verilerini ve ipuçlarını inceleyelim.

InvestingPro Verileri:

  • Şirketin Piyasa Değeri, telekomünikasyon sektöründeki önemli varlığını temsil eden 192,48 milyar USD gibi güçlü bir seviyede bulunuyor.
  • T-Mobile’ın F/K Oranı şu anda 22,01’dir, ancak daha da önemlisi, 2024’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ay için düzeltilmiş F/K Oranı 19,59’dur ve bu da yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla uygun bir değerlemeye işaret etmektedir.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın
  • Aynı dönemde %63,15’lik Brüt Kar Marjı ile T-Mobile, operasyonel çerçevesi içinde güçlü bir karlılık göstermektedir.

InvestingPro İpuçları:

  • Yönetimin agresif hisse geri alımları, şirketin geleceğine olan güvene işaret ediyor ve kazanç çağrısında sunulan iyimser görünümle uyumlu.
  • Dört analistin önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize etmesine rağmen, T-Mobile hala Kablosuz Telekomünikasyon Hizmetleri sektöründe önemli bir oyuncu olarak algılanıyor ve hisse senedi, yatırımcılara bir miktar istikrar sağlayabilecek düşük fiyat oynaklığı ile işlem görüyor.

Daha derin içgörüleri keşfetmek isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/TMUS adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. Bu ipuçları, kârlılık tahminleri ve şirketin son on yıldaki güçlü getirilerinin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere T-Mobile’ın performansının kapsamlı bir analizini sunuyor. Daha da ayrıntılı bir bakış açısı elde etmek ve tüm ipuçlarına erişmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim kazanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-iskenderun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu