Haber

Öğrenciler Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Mardin ve Siirt’te Karne Sevincini Yaşadı

Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Mardin ve Siirt’te eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Diyarbakır’da il genelindeki 1792 okulda 483 bin 360 öğrenci karnesini aldı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Faik Ali İlköğretim Okulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci’nin eşliğinde sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini ve ikramlarını verdi.

Vali Su, eğitim ve öğretimin ilk döneminin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Bunda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür eden Su, “Öğretmenlerimiz çocuklarımızla titizlikle ilgilendiler. 15 gün tatil var. Bugün hepimiz karne sevincini yaşadık. Öğrenciler bir süre dinlenecekler. 15 gün. İnşallah 15 gün sonra çocuklarımızla, öğretmenlerimizle, velilerimizle birlikte ikinci yarıyılda yine birlikte olacağız.” Başlayacağız.” dedi.

Bingöl

Bingöl’de il genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 60 bin 77 öğrenciye karne dağıtıldı.

Kazım Karabekir İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel katıldı.

Vali Usta ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karne ve ikramlarda bulundu.

Usta, öğrencilere tatilde kitap okumalarını ve verimli vakit geçirmelerini tavsiye etti.

yarasa Adam

Batman’da il genelindeki 738 okulda 173 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Vali Ekrem Canalp, Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine karne dağıttı.

Tatil boyunca öğrencilere dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Canalp, “Dinlenirken aynı zamanda geçmiş dönemin derslerini de gözden geçirmeleri gerekiyor” dedi. Bu kelimeyi kullandı.

Elazığ

Elazığ’da 10 bin öğretmenin görev yaptığı 556 okulda 133 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Şehit Süleyman Budak Ortaokulu’nda düzenlenen törende Vali Ömer Toraman ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğrencilere karne dağıtarak çeşitli ikramlarda bulundu.

Yiğit, karnelerini alan öğrencilerin sevincini paylaştıklarını belirtti.

Yiğit, başarılı bir dönem geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Öğrencilerimizi 5 Şubat’ta yeniden okullarımızda ağırlamayı umuyoruz.” söz konusu.

mardin

Mardin’de 1218 okulda 251 bin 478 öğrenci karnelerini aldı.

Merkez Artuklu ilçesindeki TOKİ İlkokulunda düzenlenen törende Vali Tuncay Akkoyun, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan öğrencilere karne dağıttı.

Akkoyun daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, öğrencilere tatilini dinlenerek, oyun oynayarak ve kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye ettiklerini belirtti.

Akkoyun, “Velilerimizden isteğimiz öğrencilerimizin güzel vakit geçirmelerini sağlamaktır. Televizyon, tablet ve bilgisayar karşısında daha az, aktif oyun oynamaya daha fazla zaman ayırıyorlar. İnşallah öğrencilerimiz ikinci döneme dinlenmiş olarak başlayacaklar. ve daha fit.” İfadelerini kullandı.

Akkoyun ayrıca öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Siirt

Siirt’te il genelinde 101 bin 719 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Hasan Altun İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kızılkaya, sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Kızılkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu öğrencilere karne dağıttı.

Öğrencilere kitap hediye eden ve çikolata dağıtan Kızılkaya, “İnşallah geleceğin valisi, milli eğitim müdürü, öğretmeni, hakimi, savcısı olursunuz, dilediğiniz mesleği seçersiniz ve çocuğunuza hayırlı bir evlat olursunuz. ülken, devletin, annen, baban, sevdiklerin.” söz konusu.

canikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu