Haber

Seyit Torun: “Bakan İmamoğlu hakkında bir söz söyledi, Cumhurbaşkanımız da iade etti.

HABER: EMRE SERCAN IKE – Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Fesat ve fitne çıkarmaktan başka işi olmayan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Bu bakan Ekrem İmamoğlu’na bir söz söyledi ve liderimiz o sözü ona iade etti. Benim liderim az dedi. hadis 40 yetime cüppe giydirmekten üstündür.Bu bakan belediyelerimize özel bir birim kurmuş her gün öküzlerin altında buzağı arıyor bir şey bulamayınca iftiraya iftiraya sarılıyor değil mi? Elinizden tutan var mı bu kadar terörist varsa ne yapıyorsunuz o zaman bu İçişleri Bakanı maalesef hukuk bilmiyor, hukuk bilmiyor, çalışanları ikinci elleriyle akraba ilan ediyor. -derece akraba.Orada kaç kişi olduğunu bile bilmiyor.Bakan Yardımcısı ne yaptığından, akrabasının nerede terörle ilişkisi olduğundan, arandığından bile haberdar değil.Farkında değil” dedi. söz konusu.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Konya’da toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşması; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun. Seyit Torun dedi ki:

“BU GÜÇ ARTIK ADALET DEĞİL FAYDA TUTMAKTADIR: 11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte hoşgörünün şehri Mevlana’nın şehri Konya’da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi yeniden kavuşmanın 749. Yılında rahmetle anıyoruz. Misafir olduğumuz bu kadim şehirde 11 büyükşehir belediye başkanımızı kucaklayan Konya halkına en içten şükranlarımı sunuyorum. Devletin temeli adalettir. Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur, geri kalan her şey onun etrafında döner. Bir ülkede adalet yerle bir olursa ve çıkarlar üstün gelirse; orada hem düzen hem de ahlak bozulur. Bu hükümet ülkemizi yıllarca kötü yönetti. Ama en önemlisi, insanların adalete olan inancını zedeledi. Bütün vatandaşlarımız şunu görüyor: Bu iktidarın terazisi artık adaleti değil, menfaati tartıyor.

DEVLET SİYASİ TERÖR UYGULAMASI YAPIYOR: Önce bir durum yapalım. Yerel seçimlerden bu yana siyasi iktidar çıldırmışçasına belediyelerimize saldırıyor. Vatandaşımıza hizmet eden belediyelerimize karşı örgütlü bir şer ve siyasi terör uygulamaktadır. Bu pervasız baskınların sebebi nedir? Birkaç örnekle size sıralamak istiyorum.

TOPLUMSAL AFET OLMADIYSA SİZLERE TEŞEKKÜRLER: 2019’da ‘CHP gelirse yardımı keserler’ diyerek milleti korkutmaya çalıştılar. Ama bugün itibariyle belediyelerimiz sosyal yardımlarını 4-5 kat artırdı. Yaklaşık 4 yılda 4 milyon 800 bin haneye 28 milyar liralık yardım ulaştırdık. Türkiye’de yaşanan Covid-19 salgını ve ekonomik bunalıma rağmen; Toplumsal bir afet yaşanmadıysa bu belediyelerimizin ve sizlerin sayesindedir.

160 BİN ÜRETİCİMİZE 10 MİLYAR LİRA TAKVİM SAĞLADIK: Saldırıların bir diğer nedeni; Onlar hala öğrencilerimizi kült yurtlara mahkûm ederken, biz belediyelerimizde öğrencilerimiz için tertemiz yurtlar yaptırdık. Belediyelerdeki yurt sayısını 4 katına, kapasitesini 5 katına çıkardık. Yurt dışında tarım arazisi ararken; yerli üreticiye, çiftçiye destek olduk. Çeşitli alanlarda 160 bin üreticimize 10 milyar lira kaynak sağladık. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 39 milyar üs sağlarken; belediyelerimiz 10 milyar üs sağladı.

ARKADAŞLARIN HORTUMLARINI KESTİK: Bir avuç azınlığa, üstü açık artırmalarla para dağıtırken; binlerce ihaleyi canlı yayınlıyoruz, belediye meclis toplantılarını canlı yayınlıyoruz. Şeffaf bir süreç yönettik. Zeytinlikleri bile üç kuruş kiraya maden ocağına açmak isterken; 3478 yeni parkı kentlerimize kazandırdık. Bize saldıranlar; Çocuklarınızın güvenebileceği kreşler yapmadılar. Ancak yaptık. 162 olan kreş sayısını 380’e çıkardık. Binlerce ailenin elektriğini, doğalgazını keserken; 1 milyon 250 bin hanenin borcu olduğu halde suyunu kesmedik. Ama bir şeyi kestik. Maaşa bağladıkları taraftarın hortumlarını kestiler; Milletin kaynaklarını, milletin parasını millet için harcadık.

ÇOCUKLARIN AÇLIĞINI HİSSETMEK İÇİN, ONLARA; OĞULLARIMIZ BESLENMEKTE SADIK OLDU: Liderleri ‘Kadın erkek eşitliği doğaya aykırıdır’ diyordu. Biz; onlardan aldığımız belediyelerdeki kadın yönetici sayısını yüzde 91 oranında artırdık. Mecliste; ‘İhtiyaç sahibi ailelere bedava yemek verelim’ dedik. Reddettiler. Yapamadılar ama biz bu işe başladık. Artık her gün onlarca belediyemizde onbinlerce öğrencimize gıda takviyesi yapıyoruz. Çocukları açlığa mahkum etmek, onlara; Çok şükür çocuklarımızı doyurma fırsatımız oldu. Belediyelerimize yönelik akınların kaynağı, yaptığınız bu çok değerli hizmetlerdir.

İMKANSIZ BİR İNŞAATLA KARŞIYAYIZ: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik çaresiz bir kumpasla karşı karşıyayız. Önderliğimiz hakkında alınan karar siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Bu karar, halkın iradesine karşı sivil bir darbe girişiminden başka bir şey değildir. Tarih bu kararı bu forma yazacaktır. Bu haksızlığa karşı asla yalnız değilsin Ekrem Önderim. Her zaman bir arada duracağız. Bu kararı hep birlikte yıkacağız. O gün ben de mahkeme salonundaydım. Bu kararı verenler mahcubiyetlerinden yüzümüze bile bakamadılar. Ancak onlara talimat verenlerin artık utanmadıklarını çok iyi biliyoruz.

BİLE SÖYLEDİNİZ: Fitne ve fitne üretmekten başka bir şey yapmayan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Bu bakanın Ekrem İmamoğlu ile bir sözü vardı; Liderimiz o sözü kendisine iade etti. Liderim, biraz söyledin. İçin; Gerektiğinde hadisleri tebliğ etmek, 40 yetime cüppe giydirmekten daha hayırlıdır. Bu bakan belediyelerimize özel bir birim kurmuş, her gün öküz altında buzağı arıyor. Bir şey bulamayınca iftiraya, iftiraya sarılır.

TERÖRİSTLERİN SAYISININ ARTARAK OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR İÇİŞLERİ BAKANI: Belediyelerimizle terörü yan yana getirmeye çalışıyor. Yerel seçimler öncesi ‘CHP gelirse faturaları teröristler dağıtır’ dediler. Ne oldu? Bu millet fatura getiren teröristleri görmedi ama FETÖ’nün yolundan gidenlerin bakan olmasına tanık oldu. Bu bakan, geçen yıl; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var” dedi. Bas bağırdı. ‘Kanıtlayamazsan aşağılıksın’ dedik. Aradan bir yıl geçti. Ama bunu kanıtlayamadı. Bir yıl sonra tekrar ortaya çıktı ve ‘İstanbul’da 1668 terörist var’ demeye başladı. Ama bir atasözümüz vardır: Bozulan oyuncak maya ne acıtır ne de yaşar.’ Ülkede terörist sayısı artıyor diye övünen bir İçişleri Bakanı bu ülkenin ayıbıdır.

TUTUYOR MU?: Bir bakanın ‘binlerce terörist var’ diyerek belediyeleri suçlaması akıl tutulmasıdır. Sormak istiyoruz: İsim kayıt belgelerini veren, güvenlik soruşturmalarını yapan sizsiniz. Bilmiyorsanız, size söyleyeyim. Polis de belediyelerimize bağlı değil. Sonra adama sorarlar: Sen İçişleri Bakanı değil misin? Elini tutan var mı? Bu kadar çok terörist varsa, o zaman ne yaparsınız?

BAKAN YARDIMCISI YAKINLARIN İSTENMİŞ OLDUĞUNU BİLE ANLAMAMIŞ: Bu İçişleri Bakanı; Maalesef hukuku bilmiyor, hukuku bilmiyor. Çalışanlarının ikinci derece yakınları aracılığıyla akrabalık bağı olduğunu beyan eder. İkinci derece yakınlık ilgili kabul edilirse; Kendi partisinde kaç kişinin kaldığını, kaç kişi olduğunu bile bilmiyor. Bakan Yardımcısı ne yaptığının, akrabasının nerede terörle irtibatının olduğunun, arandığının bile farkında değil.

GÜÇ BELİRTİSİNDE, ADALET DIŞINDAKİ FAZ: Soruşturmalarda ‘belediye ayrımı yapmıyoruz’ diyorlar. Hangi belediyelere soruşturma açtığınızı, müfettiş gönderdiğinizi çok iyi biliyoruz. Açıkla o zaman; AK Parti belediyelerinde binlerce FETÖ’cü ortaya çıktı. Neden onlara söylemiyorsun? Serik Belediyesi’ndeki rüşvet skandalıyla ilgili neden harekete geçmiyorsunuz? Şırnak’ta rüşvet ve yolsuzluktan cezaevinde olan belediye başkanlarını neden koruyorsunuz? Önceki dönemde İstanbul ve Ankara’da yapılan yolsuzluk belgelerini neden anlatmıyorsunuz? Belediyelerinizde gri pasaportla insan ticareti yapılıyordu, neden bunları konuşmuyorsunuz? Çünkü bu devletin terazisinde menfaat adaletten ağır basar.

ATAKLARIN TEK NEDENİ, KAYGI: Baskının artacağını biliyoruz. Kötü herkesin karısıdır, güzellik ise erdemlinin karısıdır. Tüm olumsuzlukların ötesinde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu saldırıların tek sebebi terör. Verdiğiniz hizmetlerden korkuyorlar. Seçime kadar olan süre, bu iktidarın terör ve panik dönemidir. Endişe ile saldırırlar. Dehşetle çığlık atıyorlar. Millet, yerel seçimlerde onlara kulak verdi. Ama öğrenmediler. Birinci sandıkta öyle bir tokat yiyecek ki, emin olun; dinlemek için can atacaklar. Tarih ne olursa olsun, erken veya zamanında yapılacak ilk seçimde; Milletimiz bu zulme, bu ayrılığa, bu örgütlü karmaşaya mutlaka ve mutlaka sandıkta karar verecektir. Bu dar görüşlü gücü gönderecek. Halkın gücünü, halkın gücünü göreve getirecektir. geliyor geliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu