Haber

Son Dakika Haberi: Irak’ın kuzeyine hava operasyonu! Terör örgütüne ait 19 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava operasyonunda PKK terör örgütüne ait 19 hedef vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı, “Bir gece aniden” notuyla operasyonun ayrıntılarını duyurdu.

IRAK’IN KUZEYİNE HAVA OPERASYONU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik yeni bir hava operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında teröristlere ait çok sayıda hedef vuruldu.

19 AMAÇ YOK EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (TSK), “Birdenbire bir gece” notuyla operasyonun ayrıntılarını duyurdu. Bakanlık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek, Irak’ın kuzeyinde halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla, meşru müdafaamız vardır. Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesinden doğan haklar.” Buna göre 25 Ekim 2023 günü saat 21.00’de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlendi. Mağara, barınak, sığınak ve depoların da aralarında bulunduğu toplam 19 hedef, yok edildi.

BİRÇOK TERÖRİST NÖTRALLEŞTİRİLDİ

Gerçekleştirilen operasyonlarda yerli ve milli mühimmat azami miktarda kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Aziz milletimizin bekası ve güvenliği için terörle mücadele tek bir terörist kalmayana kadar kararlılıkla ve kararlılıkla devam edecektir. Bu operasyon sırasında; “Temiz sivillere, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

manyasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu