Haber

AK Parti’nin İBB adayı kim olacak? Erdoğan’ın “aşkım aşkım” dediği megakent için 4 isim konuşuluyor

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ardından gözler 2024’te yapılacak yerel seçimlerde… Partiler yavaş yavaş yerel seçim havasına girmeye başlarken, herkes AK Parti’nin İstanbul’da kimi aday göstereceğini merak ediyor. son dönemde kaybetti.

İSTANBUL’UN ERDOĞAN İÇİN ÖZEL BİR ÖNEMİ VAR

“Aşkım aşkım” dediği İstanbul’un yeri, cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2. turda kazanan Recep Tayyip Erdoğan için hep başka… Ellerine geçen büyükşehirleri geri almak istediklerini belirtti. muhalefete kaybetti. Hal böyleyken megakenti mercek altına alan Erdoğan’ın İBB adaylığı için birçok ismi gündemine aldığı söyleniyor.

1. SÜLEYMAN SOYLU

AK Parti’de İBB adaylığı gündeme gelen isimlerden ilki eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Erdoğan’ın yeni kabineye dahil etmediği İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun adaylık için isminin bulmasında Bakanlık dönemindeki başarısı ve İstanbul’daki Karadeniz halkının büyük çoğunluğu etkili oldu.

2. MURAT ENSTİTÜSÜ

Adaylık için bahsi geçen bir diğer isim ise Murat Kurum… Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı devreden AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un özellikle seçim döneminde adının öne çıkmasında emeği ve mücadelesi önemli etken oldu. deprem bölgesi.

3. TEVFİK GÖKSU

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da adaylık için adı geçen isimler arasında.

4. SADI YAZICI

Adaylık için konuşulan son isim ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı. Hatırlanacağı üzere Tuzla’da İBB’nin açılışında sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Yazıcı, öfkeli bir grubun saldırısına uğradı. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şadi Yazıcı’ya dik duruşundan dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu