Ekonomi

Akkuyu NGS Ünite 2’ye Dördüncü Katman İç Koruma Kabuğu Montajı Tamamlandı

Akkuyu Nükleer Santrali’nin (NGS) 2. güç ünitesinin reaktör binasında, nükleer santrallerin güvenlik sisteminin ana unsurlarından biri olan iç muhafaza kabuğunun (İKK) dördüncü katmanı yerleştirildi.

Reaktör binasının sızdırmazlığı için kullanılan çelik kaplama ve özel betondan oluşan IKK, reaktör binasının korunmasını sağlar.

İç yarıçapı 22 metre, yüksekliği 8 metre ve yükü 144 tondan fazla olan tabakanın montajı 3 ay sürdü. Suram, dünyanın en güçlü Liebherr LR-13000 paletli vinçlerinden biri olan Liebherr LTM 1300 kamyon vinci ve iki hidrolik cihaz kullanılarak gerçekleştirildi. Katmanın montajı için prefabrik yapıyı vincin hareketi sırasında deformasyondan koruyan özel travers geliştirilmiştir.

İnşaatı devam eden Akkuyu NGS’nin Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve İnşaat Müdürü Sergey Butckikh, tamamlanan işlerle ilgili şunları söyledi: “Reaktör binasının değerli bir unsuru, farklı şekillerde yapılardan oluşan iç konteynerdir. Dördüncü katman, silindirik yapıların sonuncusudur. Akabinde bu yaz montajı planlanan kubbenin montaj işlemleri başlayacak. Uzun yıllara dayanan deneyimimiz bize zaman kazandırıyor ve mevcut kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarıyor. Ardından, üçüncü ve dördüncü katmanları kaynaklamayı, taşıma ve çalışan kilit elemanları dahil gömülü segmentleri güçlendirmeyi ve monte etmeyi planlıyoruz.”

Akkuyu NGS’deki güç ünitelerinin reaktör binaları çift savunma mermisi ile donatılmıştır. Betonarme dış kasa, büyüklüğü 9’a kadar olan şoklara, tsunamilere, kasırgalara ve bunların kombinasyonlarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

beykozajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu