Haber

Ayşe Kulin’in ‘Veda’ adlı romanının sahnelendiği Theatrekare oyunu prömiyerini yaptı.

Ayşe Kulin’in Veda adlı romanını tam adıyla sahneye taşıyan Theatrekare’nin oyunu, dün akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda tiyatroseverlerle buluştu.

Ayşe Kulin’in ‘Veda’ kitabı Tiyatrokare’nin kurucusu Nedim Saban tarafından sahneye uyarlandı. Yönetmenliğini Nedim Saban’ın üstlendiği Veda, dün akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda seyirciyle buluştu. Usta oyuncu Nevra Serezli’nin başrolünde yer aldığı oyunun kadrosunda Aziz Sarvan, Leyla Feray, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu ve Gizem Çayhanoğlu yer aldı.

20. kez gösterilen oyunun galası dün akşam Cemal Reşit Rey tribün salonunda yapıldı. Galaya çok sayıda tiyatro sanatçısı ve tiyatrosever katıldı.

OYUNUN KONUSU

Oyun, Milli Temenni dönemini ve bu dönemin acı ve umut dolu olaylarını anlatıyor. Oyunun merkezinde bir malikanenin sakinleri ve onların hayatları yer alıyor. Aynı zamanda savaşın acıları ve bireylerin bu değişime nasıl tepki verdikleri de sorgulanmaktadır. Ayşe Kulin’in, Osmanlı’nın son nazırı olan dedesinin yaşadıklarını anlattığı oyunda, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk günlerinin getirdiği değişim acı verici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu