Haber

Canan Kaftancıoğlu: “Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede il binamızda mermi izine rastlanmadı”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer’de CHP il binasına silahlı saldırı düzenlendiği iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, “İl binamızda güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede kurşun izine rastlanmadı. Olayla ilgili savcılığın soruşturması devam ediyor.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer’deki CHP il binasına silahlı saldırı düzenlendiğini iddia etti. İl binası önünde açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Bugün saat 05.00 sıralarında TEM Otoyolu’ndan Edirne istikametine gelen bir araç İstanbul İl Başkanlığımızın önüne 7-8 el ateş etti. Olay yerinde boş kovan tespit edildi. Olay mahallinde “Kurşun izine rastlanmadı. Olayla ilgili savcılığın soruşturması sürüyor. İl Partisi İl Başkanımız geçmiş olsun dilekleriyle geldi. Kendisiyle süreci değerlendirdikten sonra size yazılı bilgi verdim” dedi.

“Saldırı olacağına dair hiçbir fikrimiz yoktu”

Kaftancıoğlu, “İl başkanlığımıza yönelik bir saldırı olacağına dair rastgele bir duyguya kapılmadık. Uygun Parti’nin akınından sonra bu tür saldırıların olacağını öngörmesek de, böyle bir saldırı olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Oldu, gerçekten şaşırmadık. Bunun il binası olup olmadığını söylemesi gereken kişi ben değilim. Bu saldırının ne kadar, kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını merak ediyoruz” dedi.

“Siyasi parti binalarında bir haftada iki olay yaşandı”

Kaftancıoğlu, “Bir hafta önce Yeter Partisi binasına yapılan saldırı ve bu sabah il binamızın önünde hızla açılan yangınlar bekçi değilse umarım hepimizi tatmin edici bir açıklama olur. Bir hafta içinde inşallah hepimizi tatmin edici bir açıklama olur.” , İstanbul’da iki siyasi parti il ​​başkanlığı önünde olay olmayacak.Biraz bilmeme rağmen dünyanın en büyük ikramiyesini kazanma ihtimalinin dünyanın en büyük ikramiyesini kazanma ihtimalinden daha düşük olduğunu düşünüyorum. Halk İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da matematiğin.

“Vali soruşturmanın devam ettiğini ve görüntüleri incelediklerini söyledi”

Kaftancıoğlu, “İstanbul Valiliği ile görüştüm. Olayla ilgili kamera kayıtlarının ve soruşturmanın sürdüğünü, görüntüleri incelediklerini söylediler. Bize haber vereceklerine dair söz verdiler. Olay sırasında ben Ankara’daydım. Hemen İstanbul’a doğru yola çıktım. “Liderimiz ile temas halindeyiz” dedi. GÜZEL Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da CHP İl Başkanlığını ziyarete geldi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu