Haber

Cop15 Başkanı: Çin’in Biyoçeşitliliği Koruma Hedefleri Ortalamanın Üzerinde

MONTREAL, 12 Aralık (Xinhua) — Pazar günü Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Tarafları Konferansı’nın 15. toplantısına (COP15) başkanlık eden Huang Runqiu, Çin’in biyoçeşitliliği koruma hedeflerini uyguladığını söyledi. son on yılda dünya ortalamasının üzerindedir. söylenmiş.

Aynı zamanda Çin’in Ekoloji ve Çevre Bakanı olan Huang, gençlik katılımıyla ilgili bir yan etkinlikte yaptığı konuşmada, biyoçeşitlilik açısından en güçlü ülkelerden biri ve sözleşmeye ilk katılan ülke olarak Çin’in karasal ekosistemin yüzde 90’ına sahip olduğunu söyledi. devlet korumasındaki türler ve önemli yaban hayatı türleri. Yaban hayatı popülasyonlarının yüzde 74’ünü etkili bir şekilde koruduğunu ve 300’den fazla nadir ve nesli tükenmekte olan vahşi yaşam popülasyonunun iyi bir şekilde restore edildiğini söyledi.

Dünya toplamının dörtte birini oluşturan toplam 960 milyon mu (64 milyon hektar) ağaçlandırmanın tamamlandığını kaydeden Huang, Çin’in ağaçlandırma alanında uzun süredir dünyada ilk sıralarda yer aldığını söyledi. ve Çin’deki gençliği de övdü.

BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi İcra Sekreteri Elizabeth Maruma Mrema etkinlik sırasında şunları söyledi: “Çin’den gelen gençler biyolojik çeşitliliğin korunmasında kritik bir rol oynayabilir. Çin’in başkanlığı sırasında Çin’in çok şey başardığını biliyoruz. biyoçeşitliliğin korunmasına geliyor. Kendisinin de bu başarıların bir parçası olduğunu biliyoruz” dedi.

Ayrıca, gençleri biyoçeşitliliğin korunması için başkan ve savunucu olmaya çağıran küresel bir gençlik girişimi de başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu