Ekonomi

Filistin sendikaları, hükümeti taleplerini karşılamaya zorlamak için adımlar atacak

Filistin sendikaları, memur ve çalışanların maaşlarının tamamını ödemeye ve hükümeti bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlamak için adımlar atacaklarını açıkladı.

Ekonomik kriz nedeniyle Kasım 2021’den bu yana maaşlarını tam olarak alamayan öğretmen, gazeteci, mühendis, sağlık çalışanı ve doktorların taleplerinin yerine getirilmesi için atılacak adımlara ilişkin ayrı bir yazılı açıklama yapıldı.

Filistin Öğretmenler Sendikası’ndan yapılan açıklamada, bugünden itibaren bir sonraki duyuruya kadar Batı Şeria ve Kudüs’teki devlet okulları, eğitim müdürlükleri ve bakanlık binasında greve gidileceği kaydedildi.

Öğretmenler Sendikası, maaşların tamamının ödenmesine ek olarak maaşlara yüzde 15 zam yapılmasını öngören Filistin hükümetiyle imzaladığı anlaşmanın uygulanmasını istiyor.

Mühendisler Sendikası’ndan yapılan açıklamada, 6 Mart’ta alınan Bakanlar Kurulu kararının yüzde 30 zam taleplerini karşılamadığı belirtildi.

Gazeteciler Sendikası da yaptığı açıklamada, talepleri karşılanana kadar hükümet karşıtı gösterilerin artırılacağını bildirdi.

Tabipler ve Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan yapılan açıklamada, hükümetle daha önce yapılan anlaşmalar dışında herhangi bir anlaşmaya uyulmayacağı belirtildi.

Filistin Başbakanı Muhammed Ştiyya, dün hükümetin haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, Mart ayı itibarıyla öğretmen, mühendis ve sağlık bakanlığında çalışanlara yüzde 5, pratisyen hekimlere yüzde 10 zam yapılacağını duyurdu.

İsrail’in yaklaşık 2 yıldır Filistin Yönetimi adına toplanan vergileri kesintiye uğratması sonucu yaşanan ekonomik kriz ve vergilerdeki azalma nedeniyle Filistin hükümeti, Kasım 2021’den bu yana memur maaşlarının tamamını ödeyemiyor. dış destek.

Filistin Yönetimi adına iki yıldır toplanan vergi gelirlerinden aylık 50 milyon şekel (14,5 milyon dolar) kesinti yapan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 2 Şubat’ta yaptığı açıklamada, bu kesintiyi ikiye katlayın.

İsrail, söz konusu kesintinin Filistin Yönetimi’nin tutuklu ve şehit ailelerine tahsis ettiği paraya tekabül ettiğini iddia ediyor.

Paris, 1994 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü ile anlaşma imzaladı. ekonomiİsrail yönetimi, protokole göre, kontrolü altındaki sınır kapılarından Filistinliler adına yılda yaklaşık 2 milyar dolar toplayarak Filistin hazinesine aktarıyor.

Filistin hükümeti ise İsrail hapishanelerindeki tutsak ve şehit ailelerine bu vergilerden sembolik maaşlar ayırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu