Ekonomi

Gaziantep Ticaret Borsası Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti 27. dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyüp Özkeçeci’nin de konuk olduğu toplantıda tahıl koridoru mutabakatı, buğdayda taban fiyat beklentileri ile tarım ve hayvancılıkta öne çıkan ihtiyaç ve beklentiler masaya yatırıldı. hayvancılık konuşuldu.

Toplantının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yeni dönem öncesi hububat sektörünün gözünün ve kulağının TMO alım fiyatlarında olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun bu yıl için “Bitkisel Üretim 1. Tahmini” bilgisini kamuoyuyla paylaştığını kaydeden Tiryakioğlu, bu yılki üretim tedbirlerinin hububat ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 4,8 artışla 73,6 milyon tona ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Tiryakioğlu, açıklanan verilere göre buğday üretiminin yüzde 3,8 artarak 20,5 milyon tona, arpa üretiminin ise yüzde 1,2 artarak 8,6 milyon tona çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Konuşmasında ‘Karadeniz Tahıl Koridoru’ anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığına işaret eden Tiryakioğlu, “Türkiye’nin öncülüğünde oluşturulan tahıl koridorunun süresi Mayıs ayında 2 ay daha uzatıldı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle küresel gıda krizi riskini ortadan kaldırmak için, “Tahıllara daha kolay erişimin sağlanması, tedarik zincirinin işleyişi ve özellikle Afrika ülkeleri için hayati önem taşıyor. Bugüne kadar tahıl koridoru aracılığıyla çeşitli ülkelere yaklaşık 30 milyon ton tahıl sevk edildi.”

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Türkiye’nin yeniden sandık başına gideceğini hatırlatan Tiryakioğlu, “Ülkemiz 14 Mayıs’ta yapılan 28 dönemlik milletvekili seçimlerini büyük bir olgunlukla tamamladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Meclisimize yeni görev dönemlerinde başarılar diliyor, TBMM’ye de bugüne kadar ilimize ve ülkemize değerli hizmetler vermiş ancak bu dönemde Türkiye’de olmayacak tüm Milletvekillerimize de gösterdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. pahalı hizmetler ve katkılar. Ardından ekonomi ve yapısal reformlara ağırlık vermek istiyoruz” dedi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Gaziantep’i Meclis’te temsil edecek milletvekillerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve hizmet bayrağını devreden milletvekillerine ücretli hizmetleri için teşekkür etti.

Bu hasat döneminde önceki yıllara göre dane veriminde artış beklendiğine işaret eden Akıncı, yeni dönemin hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun Kıbrıs’ta düzenlediği “Üretimde Teknolojik Dönüşümler ve Küresel Riskler” temasıyla 17. endüstrinin tüm bileşenleri.

Kongrede un, makarna ve yem sanayicileri, tedarikçiler, değirmen makineleri üreticileri ve unlu mamuller üreticilerinin bir araya geldiğini vurgulayan Akıncı, düzenlenen çeşitli panellerde Türkiye’nin buğday piyasaları ve geleceğe yönelik beklentilerin yanı sıra iklim değişikliği, kuraklık, yeni ticaret dinamikleri konularının ele alındığını söyledi. ve tarımda doğal afetler. Gıda sistemi ve gıda sistemi üzerindeki etkileri ile ilgili gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldığını sözlerine ekledi.

Meclis toplantısının son bölümünde AK Parti 27. dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyüp Özkeçeci, GTB meclis üyeleriyle istişarelerde bulundu.

Gaziantep tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün değerlendirildiği toplantıda GTB Meclis üyeleri branşlarıyla ilgili talep ve önerilerini dile getirdi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu