Ekonomi

Gaziantep’te İkinci El Otomobil Piyasası Yoğun Olmaya Devam Ediyor

İkinci el otomobil piyasasında sakinlik devam ederken, Gaziantep’te pazar günleri açılan ikinci el otomobil pazarındaki yoğunluk dikkat çekti. Alıcı ve satıcılar ise yoğunluğun aldatıcı olduğunu belirterek, “Bakan çok ama alıcı az” dedi.

İkinci el otomobil fiyatlarına getirilen düzenleme nedeniyle geçtiğimiz yılın sonlarına doğru düşüş eğilimi gösteren ikinci el otomobil fiyatları, yeni yılla birlikte yeniden yükselişe geçti. Gaziantep’te pazar günleri açılan ikinci el otomobil pazarındaki yoğunluk dikkat çekti. Alıcı ve satıcılar ise yoğunluğun aldatıcı olduğunu belirterek, “Bakan çok ama alıcı az” dedi.

“Bakan çok, müşteri var ama alıcı yok”

Araç almak için Gaziantep’te otogar yakınındaki ikinci el otomobil pazarına geldiğini söyleyen Ahmet Yaşar isimli vatandaş, “Piyasa biraz durgun. Bakan çok, müşteri var ama var” dedi. Alıcı yok, fiyatlar yüksek, satıcı satamıyor, alıcı alamıyor.”

“Otomobil pazarında yoğun bir kalabalık var ama bu kalabalığın yüzde 80’i alıcı değil.”

Muhammet Deniz isimli vatandaş ise satıcı olduğunu, pazara gelen kalabalığın yüzde 80’inin sadece bakmak için dolaştığını belirterek, “Ben de satıcıyım. Piyasa oldukça sakin. Yoğun bir kalabalık var. İkinci el otomobil piyasası var ama bu kalabalığın yüzde 80’i alıcı değil.” “Vatandaşlar araçlara ve pazara bakmaya geliyor. Alıcı sayısı çok az” dedi.

“320 bin kilometrelik araç için 440 bin lira istiyorlar”

İkinci el otomobil fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiğini iddia eden Tevfik Yüksek isimli vatandaş, “Şu anda piyasa çok değerli, dolayısıyla fiyatlarda bir düşüş yok. Hatta daha kötü bir artış var. 440 bin istiyorlar” dedi. 320 bin kilometrelik bir aracın bedeli lira. Bu durumda nasıl araç alacağız?” konuştu. – GAZİANTEP

haberelbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu