Haber

Hamas, İsrail askeri araçlarını imha ettiğini duyurdu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze’nin kuzeyinde 2 İsrail askeri aracını imha ettiklerini duyurdu.

Kassam Tugayları konuyla ilgili Telegram sayfasından açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze’nin kuzeybatısında iki İsrail askeri aracının “Yasin-105” tanksavar roketleriyle imha edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili henüz İsrail’den bir açıklama gelmedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Filistin’e yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. Mescid-i Aksa’da İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 16’ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’ya düzenlediği baskınlarda 130 Filistinli öldü, 2 bine yakın Filistinli ise yaralandı.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren Gazze’ye yönelik kara operasyonlarını genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

merkez-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu