Ekonomi

İsrail’in İran’ı vurduğuna dair söylentiler altın ve petrol fiyatlarını hareketlendirdi

Investing.com – Amerikan medyasında ABD’li yetkililere dayandırılarak İsrail’in İran’a yönelik saldırı düzenlendiğine dair haberler çıktı.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

İran devlet televizyonu Press TV ise kaynaklarına dayandırdığı haberinde İsfahan dahil olmak üzere İran şehirlerine yönelik saldırı yapıldığına yönelik iddiaları yalanladı. Bununla birlikte taraflardan henüz resmi bir bilgilendirme gelmezken İran’ın İsrail’e saldırısından bir hafta sonra İsrail’in misilleme yaptığına dair çıkan , petrol ve altın fiyatlarında kısa süreli bir sıçramaya yol açtı.

İsrail’in İran’ı vurduğu söylentisiyle petrol fiyatları %3’ün üzerinde yükseldi

Haftanın son iş gününe girilirken İsrail füzelerinin İran’ın batısını vurduğuna dair haberlere ilk tepki olarak petrol fiyatı varil başına 3 dolar arttı. Yükselişin devamı gelmezken ilerleyen saatlerde fiyatlarda bir gevşeme görüldü.

Brent petrol vadelileri, haberlerin çıktığı saat diliminde %4’e yakın bir sıçrama yaparak 87 dolar bandından 90,75 dolara kadar yükseldi. İlerleyen saatlerde haber akışının teyit edilmemesine bağlı olarak gevşeyen Brent petrol vadelileri, son saatte 88 dolara kadar geriledi.

WTI vadelileri de benzer bir sıçramayla 86,28 dolara kadar yükseldikten sonra sabah saatlerinde 83 dolar bandına çekildi.

Orta Doğu’da gerilim devam ederken riskten kaçınma altını yükseltiyor

Haftanın son iş gününe girilirken yatırımcılar, geçen haftaya benzer bir gerilimin yaşanma ihtimalini göz önüne alarak riskten kaçınma hamlelerini hızlandırdı.

İsrail’in İran’a yönelik saldırı gerçekleştirdiği söylentilerinin çıktığı zaman diliminde altın fiyatında yukarı yönlü bir ivme görüldü. Ons altın, 04.00 sularında gelen haberle 2.379 dolar seviyelerinde %1,5’e yakın sıçrama kaydetti ve 2.417 dolara kadar yükseldi. İlerleyen saatlerde ise resmi kaynaklardan net bir bilgi gelmemesinin ardından altın fiyatı 2.380 dolara kadar gerileyerek normal seyrine geri döndü.

Altın, geçen hafta Orta Doğu’daki çatışmalara ilişkin endişelerin artmasına bağlı olarak 2.431 dolar ile rekor seviyesine ulaşmıştı.

celebi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu