Ekonomi

PPG Industries ilk çeyrekte gelir açığı bildirdi

Boya sektöründe önemli bir oyuncu olan PPG Industries Inc. (NYSE:PPG), özellikle endüstriyel ve performans boyaları sektörlerindeki talep azalması nedeniyle ilk çeyrek gelirlerinin beklenenden düşük olduğunu bildirdi. Şirketin net satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık %2 azalarak 4,31 milyar dolara geriledi ve 4,43 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı.

Endüstriyel boyalar segmenti net satışlarında %3’lük bir düşüş yaşadı ve bir önceki yıl 1,75 milyar dolar olan net satışlar 1,70 milyar dolara geriledi. Bu düşüş, satış fiyatlarının düşmesine ve satış hacimlerindeki hafif azalmaya bağlandı. Performans boyaları segmentinde de yine düşük satış hacimleri nedeniyle net satışlar yaklaşık %1 düşerek 2,61 milyar dolara geriledi.

Gelirdeki düşüşe rağmen PPG, analistlerin düzeltilmiş kar beklentilerini karşılayarak 31 Mart’ta sona eren çeyrek için hisse başına 1,86 dolar kar açıkladı. Pittsburgh merkezli firma, 2024 yılı için hisse başına düzeltilmiş kazanç tahminini koruyarak 8,34 ila 8,59 dolar arasında bir aralık bekliyor.

Bununla birlikte, ikinci çeyreğin düzeltilmiş kazançları için görünüm daha az iyimser olup, hisse başına 2,42 ila 2,52 $ arasında değişen tahminler, hisse başına 2,55 $ olan analist konsensüsünün altındadır. PPG, Mart ayında daha az satış günü ile sonuçlanan erken Paskalya tatilinden etkilenen Avrupa’daki talep düşüşü ve endüstriyel kaplamalar için devam eden düşük küresel talep de dahil olmak üzere performansını etkileyen çeşitli faktörlere atıfta bulundu.

CEO Tim Knavish, özellikle Çin pazarıyla ilgili olarak gelecek hakkında olumlu düşünmeye devam ediyor. Knavish, “İleriye baktığımızda, küresel sanayi üretimi düşük mutlak seviyelerde kalmaya devam ederken, Çin’de ürünlerimize yönelik talebin sağlam bir organik büyüme sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Mevcut piyasa koşullarına yanıt olarak PPG, 2,5 milyar dolarlık önemli bir hisse geri alım programı açıkladı. Ayrıca şirket, ABD ve Kanada’daki mimari kaplama işinin yanı sıra küresel silikas ürünleri işinin stratejik incelemelerini aktif olarak sürdürüyor. Bu incelemelerin geleceğine ilişkin kararların üçüncü çeyreğe kadar alınması bekleniyor.

Bu stratejik inceleme, PPG’nin Şubat ayında ABD ve Kanada’daki mimari kaplama işi için stratejik alternatiflerin araştırılmasına ilişkin duyurusunun ardından, silika ürünleri işi için de benzer değerlendirmelerin yapılmasından kısa bir süre sonra geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu