Haber

Sadakataşı Togo’da cami açtı

Togo’nun Bafilo bölgesinde yer alan Sadakataşı proje ekibi, bölgenin en değerli ihtiyaçlarından biri olan ibadethane eksikliği için projelendirilen caminin açılışını yaptı. Dernek ekibi, çalışmaların devamında zekat, takke, başörtüsü ve Kuran-ı Kerim dağıttı.

200 kişilik cami

Sadakataşı, bölge halkının ibadethane ihtiyacını karşılamak için 100 m²’lik bir alan üzerine cami yaptırmıştır. 200 kişinin bir arada ibadet edebileceği Sevim Başdemir Mescidi’nden bölgede yaşayan yaklaşık 6 bin kişi faydalanacak. Ayrıca bölgede yaşayan çocuklara camide din eğitimi verilecek.

220 aileye zekat dağıtımı

Caminin açılışında Sadakataşı grupları tarafından çocuklara bere, başörtüsü ve Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Caminin açılışının ardından dernek grubu çevrede yaşayan 220 yetim ve ihtiyaç sahibi aileye zekat dağıttı.

6 bin kişi faydalanacak

Vefa Taşı Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ”Sadakataşı olarak kurulduğumuz günden bu yana fakir coğrafyalarda eğitim ve ibadet alanında kalıcı eserler inşa ediyoruz. Togo’nun ibadethane ihtiyacı olan kırsal kesiminde bugün bir cami hizmete açtık. Bölgede yaşayan yaklaşık 6 bin kişi mescitten yararlanabilecek. Yardımların ardından ekiplerimiz tarafından zekat dağıtımı yapıldı. Yardımların buraya ulaşmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu