Ekonomi

Savaş ve Afet Zamanlarında Kripto Paraların Avantajları – Webtekno

Savaş ve afet durumlarındaki kaotik ortamlarda, birçok ani ihtiyaç oluşabilir. Elbette bu ihtiyaçlar En değerli şeylerden biri paradır.Çünkü bu tür ortamlarda eski zamanlara göre daha fazla paraya ihtiyaç duyulabilir.

Bu yöntem, dünyanın neresinde olursanız olun ani durumlarda para göndermenin veya almanın en etkili yoludur. Kripto para birimleri olduğu söylenebilir.kripto para birimlerinin arkasında blok zinciri teknolojisiAynı zamanda geleneksel yöntemlere göre bir dizi avantaj sağlar.

Kripto para birimleri hangi şiddetli dönemlerde kullanıldı?

Rusya-Ukrayna savaşı

Rusya ile Ukrayna arasında son yıllarda alevlenen ve halen devam eden savaşta, Ukrayna tarafı,Kripto para birimlerinin avantajlarını oldukça fazla kullanmıştır.

Ukrayna’nın Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nda bakan yardımcısı ve hükümetin kripto sözcüsü Alex Bornyakov daha önce Ukrayna’nın kripto para birimleri kullandığını belirtmişti. 100 milyon dolaryakın gelir elde ettiğini açıkladı.

Bornyakov, Mart 2022’de paylaştığı bir tweet’te, kripto para birimlerinin geliriyle 5.500 kurşun geçirmez ceket, 410.000 paketlenmiş öğle yemeği, 500 kurşun geçirmez yelek için balistik plaka, 3.125 termal kamera ve optik, 500 kask, 3.427 uyuşturucu ve 60 radyo satın aldığını söyledi. duyurulmuştu.

Kahramanmaraş depremleri

Hepimizi üzen Kahramanmaraş depremlerinde, Haluk Levent’in başlattığı kampanya ileDünyanın her yerinden kripto para bağışları toplandı.

Haluk Levent, o dönemde paylaştığı bir tweet ile 1 haftada 5 milyon dolarKripto para değerinde para topladığını ve bu gelirin tamamını Ahbap Derneği’ne aktardığını açıkladı.

Su düşüncesinden muzdarip insanlar için kripto analizi: WaterAid

Kripto para birimlerinin kullanımı hayır kurumları için de oldukça avantajlıdır çünkü kripto para birimleri nerede yaşadığına bakılmaksızınBir hayır kurumuna bağış yapmak oldukça kolaydır.

Bu örneklerden biri WaterAid’dir. Bu kurum, saf suya ulaşmakta kararsız kalanlar için kripto para birimleri aracılığıyla yardım topluyor ve açıklanana göre şu anda 18.550 kişi için 371.000 $ toplamasaf bir su kaynağı yarattı.

Yukarıdaki örneklerde neden kripto para birimleri tercih ediliyor?

Saniyeler içinde para gönderin

Afet, savaş veya herhangi bir yardım durumunda ve özellikle sınır ötesi para transferlerinde klasik formüllerle ilgili bazı sorunlar devam etmektedir. Bunların en değerlilerinden biri de para gerekli yere geç gelebilir.

Ancak bu olay kripto para birimleri açısından tam tersidir. Nerede yaşıyor olursanız olun paranızı bir kripto cüzdan adresine göndermek sadece dakikalar hatta saniyeleralır .Örneğin, ABD’de veya Avrupa’da biri size veya onlara kripto para gönderirse. birkaç işlemlehızla gerçekleşebilir.

Düşük maliyetli işlemler

kripto para birimleri, küresel para transferine Nasıl yardımcı olabileceğinizi konuştuk. Kripto para birimlerinin klasik yollara kıyasla yardımcı olabileceği bir diğer nokta ise düşük işlem maliyetleri.

Kripto para birimleri olan birine para göndermenin işlem maliyeti neredeyse sıfır olabilir. Merkeziyetçilik mantığında çalışan kripto para birimleri, VISA gibi üçüncü şahıslarSüreçleri onaylama ihtiyacının ortadan kaldırılmasının bunda değerli bir payı olduğunu söyleyelim.

Değerden etkilenmez

Savaş gibi sebep olduğu diğer tahribatların yanı sıra, ekonomik olarak da büyük yıkıma neden olabilir. Böyle dönemlerde ekonomik belirsizlik ve dalgalanmalarAyrıca bir araya gelebilir.

Kripto para birimleri, dalgalanan fiyatlara rağmen Merkezi olmayan bir sistemde çalışır ve 3. şahıslara ihtiyaç duymaz.savaş gibi dönemlerde yerel para birimleri ile karşılaştırıldığında daha az duyarlı hale gelirve bireylere finansal bağımsızlık sağlar.

Hızlı erişilebilirlik

Yalnızca kripto para birimleri kullanmak için internet ilişkisiÖrneğin, bir kripto para cüzdanı açmak için kimlik doğrulama veya başka ek işlemlere gerek yoktur.

Bu tür avantajlar nedeniyle kripto para birimleri klasik finans kurumlarından çok daha popüler. hızlı ve kolaydır.Bu sayede zahmetsiz internet işlemlerine veya birine para göndermeye olanak sağlar.

ademi merkeziyetçilik

Kripto para birimlerinin en değerli mottolarından biri merkezi olmayan . Merkezi olmayan yapısı sayesinde hiçbir devlet veya 3. taraf kripto para süreçlerine müdahale edemez veya yaptırım uygulayamaz.

Örneğin Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Avrupa Birliği uluslararası para transfer sistemi olarak 7 Rus bankasını kurmuştur. Onu SWIFT’ten çıkarmaya karar verdi bankalar aracılığıyla yurt dışından para alınmasını engelledi. Aynı bağlamda, kripto para birimlerinin merkezi olmayan yapısı nedeniyle yasaklamalar ve yaptırımlar yapılması da mümkün değildir.

Kaynaklar: Coindesk, Euronews, Forbes

haber-derebucak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu