Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Güvensiz Ürünlere 4,1 Milyon TL İdari Para Cezası Yürüttü

Ticaret Bakanlığı, Temmuz 2023’te yapılan prestij kontrollerinde yaptığı işlere inanmadığı tespit edilen üretici ve ithalatçılara 4,1 milyon lira idari para cezası verdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Tüketicileri güvensiz çalışma risklerinden korumak amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan dokuma, ayakkabı, mobilya, deterjan başta olmak üzere kırtasiye, oyuncak ve çocuk bakım ürünleri için piyasa gözetim ve kontrol faaliyetleri yürütülmektedir. Kontrollerde eserler Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu hale getirildikten sonra hazırlanan teknik mevzuattaki kriterlere göre yetkili laboratuvarlarda incelenir.

‘GÜVENSİZ ÜRÜNE SIFIR TOLERANS’

Açıklamada, “Güvensiz ürünlerin oluşturabileceği risklerin önlenerek tüketicilerin sağlık ve güvenliklerinin korunması Bakanlığımızın birinci önceliği olup, ‘güvensiz ürünlere sıfır tolerans’ ilkesi ile hareket etmekteyiz. risk analizi, tüketici şikayetleri ve diğer bildirimler çerçevesinde hazırlanan aylık kontrol planları doğrultusunda, içerebileceği potansiyel olarak zararlı kimyasallar, küçük modüller ve keskin uçlar gibi fiziksel kaza ve yaralanmalara neden olabilecek parçaların tespiti için analizler yapılmaktadır. test edilir ve kullanım talimatları, etiket bilgileri, uyarılar ve işaretler incelenir.

Yapılan denetimler sonucunda mevzuata uygun olmayan ürünlere piyasaya arz yasağı, geri çağırma, imha ve ayrıca idari para cezası yaptırımlarının uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda 2023 yılı Temmuz ayı itibari ile toplam 940 parti eser denetlendi. Ürünlerinin ayıplı olduğu tespit edilen imalatçı ve ithalatçılara 4,1 milyon lira idari para cezası verildi.

SABİT ÜRÜNLERİN DENETİMİ

Ayrıca 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde okul ve kırtasiye ürünlerinde denetimlerin yapılacağı belirtilirken, “Çocuklarımızın sağlık ve güvenliğini riske atabilecek işlere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır. Alo 175” Tüketici Danışma Sınırı, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Merkezi (CİMER), tüketicilerimizin inanmadığından şüphelendiği işlerle ilgili olarak Bakanlığımız internet sitesinde yer alan ihbar ve şikayet mekanizmalarını kullanarak piyasada bulunan inanmayan eserlerin tespitine değerli katkı sağlayacaktır. Bakanlığımız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu