Haber

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

UEFA Uluslar Ligi’nde 2024-2025 Sezon kura çekimi yapıldı. A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 4. ligindeki rakipleri Galler, İzlandaVe Karadağolmuş.

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan kura çekimine B Ligi 4. potasından katılan Türkiye, 4. grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti.

Maison de la Mutualite Konferans Merkezi’nde düzenlenen kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Onursal Başkan Şenes Erzik, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar Genel Sekreteri Taner Senseven katıldı. İdari Direktör. Buğra İmamoğulları ve Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar’dan oluşan heyet temsil etti.

Grup aşamaları 5-10 Eylül tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Yarı final maçları 4-5 Haziran 2025’te, final ve üçüncülük maçları ise 8 Haziran 2025’te oynanacak.

B Ligi’nde gruplar şöyle oluştu

bir.

Grup: Çekya, Ukrayna, Arnavutluk, Gürcistan

2.

Grup: İngiltere, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Yunanistan

3.

Grup: Avusturya, Norveç, Slovenya, Kazakistan

4.

Grup: Galler, İzlanda, Karadağ, Türkiye

A Ligini Hedefle

Çift devre lig usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından B Ligi’nde gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar A Ligi’ne yükselecek. Gruplarını son sırada tamamlayan takımlar C Ligi’ne düşecek.

Lig aşamasının ardından yükselecek ve düşecek diğer grupları belirlemek için play-off müsabakaları oynanacak. A Ligi’nde gruplarını üçüncü, B Ligi’nde ise ikinci sırada tamamlayan takımlar; B liginde gruplarını üçüncü sırada tamamlayan takımlar, C liginde gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlarla kura çekimiyle eşleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu