Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremi bahane ederek fırsatçılık yapılmamasını istedi.

Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki yıkıcı sarsıntıyla sarsıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremden etkilenen 11 ilden biri olan Şanlıurfa’da bu kadar acıların yaşandığı bir ortamda kimsenin çıkarlarını hesaba katmama konusunu gündeme getirdi.

Kurbanları ziyaret etmek

Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Adıyaman Altınşehir Konteyner Kenti’ndeki afetzedeleri ziyaret etti.

“23 gündür bölgede hizmet veriyoruz”

Burada açıklama yapan Nabati, bakanlar olarak depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye sevk edildiklerini belirterek, işlerin başına geçerek 23 gün boyunca bölgede görev üstlendiklerini söyledi. Eşi için birbirlerine destek olduklarını belirtti.

“İhtiyaçları karşılamak için güçlü adımlar atıyoruz”

“Konut ihtiyacı 1 yıl gibi kısa sürede karşılanacak”

Özellikle vatandaşların konut ihtiyacına yönelik yürütülen çalışmaların altını çizen Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

Temelleri atılmaya başlanacak konteyner kentler ve konutlarla birlikte yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede konut ihtiyacı ortadan kalkacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak hem nakit hem de mali koşullarda ne gibi tedbirler alacağımız konusunda ilk günden beri çalışıyoruz. Tabii bütçeye de bir yük oldu. Bu yükü karşılamak ve ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızın gerçek anlamda kullanılması gerekiyor. Bu anlamda ilk andan itibaren vergi düzenlemeleri, ertelemeler, ertelemeler ve aflar yaptık. Kredi borcu olan vatandaşlarımızın kredilerinde sıkıntı yaşamaması için adımlar attık ve duyurduk. DASK ile sigortacılık alanında adımlar attık. Bu adımları her geçen gün artırarak atıyoruz.

“Attığımız adımların meyvelerini her gün göreceğiz”

Kalan vatandaşların millete ve devlete emanet olduğunu belirten Nabati, “Yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilecekleri noktada adım atmakla yükümlüyüz, atıyoruz da. Atılan adımların meyvelerini her geçen gün almaya başladık.”dedi.

“Bütün üreticilere ve işletmelere açıkça sesleniyorum; zaman çok kazanmanın zamanı değil”

Bu sıkıntılı günlerde hükümet temsilcileri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların sahada olduğunu vurgulayan Nabati, şunları kaydetti:

Amaç bir hayat kurtarmaktı. Şimdi sıradaki iş bu yerleri inşa etmek. Tüm inşaat sürecinde tüm üreticileri ve iş dünyasını açık bir şekilde davet ediyorum; Zaman çok kazanma zamanı değil, bu zorlukların üstesinden gelme, elimizi, bedenimizi ve kalbimizi taşın altına koyma zamanı, bir arada olacağımız zaman. Bu süre zarfında herkesin aynı şekilde davranmasını rica ediyoruz.

“Bina yapımında ve vatandaşların evlerine dönüşünde de rekor kıracak”

Hükümet olarak mali açıdan her türlü tedbiri aldıklarını belirten Nebati, bina yapımında ve vatandaşların konutlarına dönüşünde rekor kıracaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu