Haber

Milli voleybolcu Hande Balâdın’ı tehdit eden sanığa koruma ve tedavi sağlanması kararı

Milli voleybolcu Hande Balâdın’ı tehdit eden sanığa koruma ve tedavi sağlanması kararı

İSTANBUL – Milli Voleybolcu Hande Baladın’a sosyal medya üzerinden tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen sanık davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanığın akıl hastalığı nedeniyle kendisine isnat edilen suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Ayrıca yüksek güvenlikli sağlık kuruluşlarında tedavi ve tedavi görmesi gerektiğine karar verildi.

Milli Voleybolcu Hande Balâdın’a sosyal medya üzerinden “Yüzüne asit atacağım”, “Arabanı tarayacağım” gibi tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen Mustafa Neşeli’nin davasında karar çıktı. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mustafa Neşeli ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile Türkiye Voleybol Federasyonu avukatı da katıldı. Duruşmaya katılmayan müşteki Hande Balâdın, avukatı tarafından temsil edildi.

Raporda kendisinin cezai sorumluluğu bulunmadığı belirtildi.

Mahkeme, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor geldiğini belirtti. Raporda, sanığın işlediği iddia edilen eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı, eyleme ilişkin davranışını yönlendirme yeteneğinin önemli ölçüde azaldığı, dolayısıyla işlediği iddia edilen suçtan dolayı cezai sorumluluğunun bulunmadığı belirtildi. .

Şikayetçi Baladın’ın avukatı ise raporu kabul etmediklerini belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Beraatını istedi

Duruşmada savunma yapan sanık Sevinçli, daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek beraat talebinde bulundu.

Ceza verilmesine gerek olmadığına karar verildi

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Neşeli’nin akıl hastalığı nedeniyle kendisine isnat edilen suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı, davayı yönlendirme yeteneğinin bulunmadığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. davranışı önemli ölçüde azalmıştı. Ayrıca Neşeli’nin yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında tutularak tedavi altına alınmasına, yerleştirileceği kurumun sağlık kurulunca hazırlanan raporda toplum açısından tehlikesinin ortadan kalktığı belirtilene kadar koruma tedbirlerinin sürdürülmesine karar verildi. ya da önemli ölçüde azalmıştı.

“Verilmesi gereken bir karardı”

Duruşmanın ardından sanık avukatı Adnan Mercan, “Başından beri ceza verilmemesi gerektiğini savunuyorduk. İstediğimiz gibi çıktı, başından beri suçsuz olduğunu savunuyorduk. yapılması gerekirdi.”

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Neşeli’nin ‘silahla tehdit’ suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Etimesgut Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu